Mensen met Asperger Syndroom succesvol ICT er

werken-achter-de-pcHet bedrijf Aspiritech dat gevestigd zit in Chicago heeft ontzettend veel mensen met het Asperger syndroom in het personeels bestand. Aspiritech profiteert van de mensen met het Asperger syndroom doordat deze mensen zich goed kunnen concentreren, op details letten en van herhaling houden. Mensen met het syndroom van Asperger hebben de juiste eigenschappen voor het bedrijf Aspiritech. Ze zijn gespecialiseerd in het opsporen van bugs in software.

Veel mensen weten niet dat Asperger onder autisme valt. Het is dan wel een milde variant, maar zorgt toch voor frustatie bij veel mensen omdat ze geen begrip kunnen opbrengen voor mensen met het Asperger syndroom. Bij Aspiritech denken ze heel anders over het syndroom en kan er gerekend worden op begrip. Veel mensen krijgen normaal het ontslag, maar managers bij Aspiritech weten dat mensen met het Asperger syndroom soms even alleen willen zijn of een keer wat later op het werk komen.

Het werkt trouwens 2 kanten op. De werknemers zijn wel verplicht deel te nemen aan bedrijfsuitjes en moeten wel samenwerken. De sociale vaardigheden worden door het bedrijf dus flink bevorderd. Tevens zijn de klanten van Aspiritech erg tevreden. Klanten gaven bijvoorbeeld aan dat er veel oog voor detail was.

10. July 2013 by admin
Categories: Nieuws | Tags: , | Leave a comment